Посольство Бразилії y Києві спільно з Тернопільською обласною державною адміністрацією запрошують жителів та гостей області відвідати І Фестиваль бразильського кіно в Тернополі. Це унікальна можливість зануритись в атмосферу справжньої самобутньої Бразилії. 


Всі фільми транслюватимуть мовою оригіналу з українськими субтитрами. У програмі — три стрічки.

 

 

Це, зокрема, фільм «Сіль землі» про легендарного бразильського фотографа Себастьяна Сальгадо, котрий своїми чорно-білими фотографіями фіксував сучасну історію: міжнародні конфлікти, масові переселення, голод, а в старшому віці — незаймані території, грандіозні ландшафти, дику фауну та флору, людей і тварин у найвіддаленіших закутках Землі. Картину відзначено численними нагородами на престижних світових кіноконкурсах.


Інший фільм — «Бразилія. Центральний вокзал». Свого часу він був номінований на премію «Оскар». Це сентиментальна історія, канва якої — подорож углиб Бразилії. Сюжет побудовано на історії дружби жінки, яка шукає другого шансу в житті, і хлопчика, котрий після смерті матері шукає батька.


Велике зацікавлення уже зараз викликає документальна стрічка «Іван — повертаючись у минуле» («Ivаn — de Volta para o Passado»). У 1942 році Іван Бойко був вигнаний із рідного села на Тернопільщині на примусові роботи до Німеччини. В 1948 році він емігрував до Бразилії і ніколи не повертався, але залишився вірним культурним традиціям своєї країни за допомогою музики. Фільм документує повернення 91-річного Івана після 68 років розлуки на Батьківщину, де він відвідує своїх родичів і рідне село. Візуальні та звукові образи, що виникають при читанні щоденників Івана, ретранслюють його власний досвід емігрантських буднів, передають усю гіркоту становлення нового життя на чужині. В головній ролі — сам Іван Бойко.