В обласному центрі експерти Книги рекордів України зафіксували нове досягнення у номінації «Зображення герба міста найбільшою кількістю людей».

Загалом 2009 студентів навчальних закладів міста над Південним Бугом взяли участь у цьому флешмобі. Дійство відбувалося на спортивному майданчику медичного коледжу імені академіка Заболотного (на знімку). Не дивно, що студентів названого навчального закладу було чи не найбільше з-поміж учасників флешмобу. Фіксували подію з висоти дев’ятого поверху гуртожитку, що розташований поруч. Ініціатором та організатором заходу стали відділ у справах молоді та туризму міськради та молодіжна рада. Голова молодіжної ради Дмитро Мира повідомив журналістам загальну кількість студентів, які виявили бажання взяти участь у яскравому дійстві.

Фото з сайту Вінницької міськради.

Офіційним символом міста герб став після його затвердження на сесії Вінницької міськради 16 травня 1993 року. На червоному полі щита зображено річковий якір, внизу навхрест розташовані шаблі, а по обидва боки щита зображено козаків.