Члени делегації Посольства Японії в Україні провели моніторинг програм, що реалізуються на Луганщині Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та Програмою розвитку ООН (ПРООН) за фінансової підтримки уряду Японії. 

 

На знімку: під час зустрічі делегації.


Фото прес-служби Луганської ОДА.

Так, у Рубіжному вони відкрили два важливі об’єкти медико-соціальної інфраструктури, які були відновлені ПРООН та урядом Японії, — інфекційне відділення міської лікарні та Центр соціальної реабілітації дітей з інвалідністю. Інфекційне відділення міської лікарні обслуговує близько 55 000 осіб, зокрема вимушених переселенців, а центр надає реабілітаційну допомогу, спрямовану на розвиток та корекцію вад дітей з інвалідністю та їх інтеграцію в суспільство.


«Підтримка соціально-економічного відродження регіонів, постраждалих від конфлікту на сході України, є одним з найважливіших пріоритетів ПРООН в Україні», — сказав координатор Програми відновлення та розбудови миру ПРООН у Східній Україні Мустафа Саїт-Аметов, який разом з представниками ЮНІСЕФ в Україні завітав на Луганщину.


Перебуваючи у школі-гімназії у Новоайдарі, гості висадили сакури — на відзначення щирого і довгострокового партнерства між Україною та Японією.

Луганська область.