Вашингтон готовий продовжувати підтримку зусиль України з відновлення суверенітету і територіальної цілісності країни та, в разі потреби, посилити ціну для Москви за продовження агресії проти нашої держави. Про це заявив помічник держсекретаря США в справах Європи і Євразії Весс Мітчелл під час зустрічі з Президентом України Петром Порошенком у Києві в середу.

«Те, чого ви та ваша команда досягли за дуже короткий проміжок часу, є дивовижним. Просто феноменально, що так багато було зроблено за останні три роки», — цитує Мітчелла прес-служба українського лідера.


Співрозмовники відзначили важливість нових підходів і сміливих ініціатив для наповнення стратегічного партнерства між Києвом та Вашингтоном — від посиленої політичної, торговельно-економічної та енергетичної взаємодії до зміцнення оборонного і безпекового партнерства між сторонами. Помічник держсекретаря США зауважив, що Україні необхідно продовжувати процес створення Антикорупційного суду, а також виконати вимоги для отримання наступного траншу кредиту МВФ.


У середу П. Порошенко зустрівся і з комісаром ЄС з питань європейської політики сусідства та переговорів з розширення Йоганнесом Ганом, який перебував із візитом у Києві. Ган відзначив динаміку реформ в Україні за останній період та підтвердив готовність ЄС і надалі надавати всебічну підтримку на шляху внутрішніх перетворень, спрямованих на подальше зближення з Євросоюзом.