Оборонний бюджет США на 2018 рік, що передбачає 350 млн дол. на безпекову допомогу Україні, спрямовано на підпис президентові США. Про це повідомило Посольство України в США після того, як Сенат схвалив проект закону про бюджет США на 2018 р. на потреби національної оборони. 

«Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру та суттєво розширює параметри підтримки України з боку Сполучених Штатів у безпековій та оборонній сферах. Так, до документа включено положення, що дозволяють використання коштів оборонного бюджету США на потреби реабілітації у медичних установах Сполучених Штатів поранених українських військовослужбовців, навчання та підготовку українських медичних фахівців у цій сфері, а також для посилення спроможності повітряних і військово-морських сил нашої держави. Вперше на законодавчому рівні пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони та спостереження за надводною ситуацією, військово-морські протимінні засоби, кораблі прибережної дії та берегової охорони», — повідомили у посольстві.
Про те, що адміністрація США наближається до зміни політики стосовно надання Україні оборонних озброєнь, яка була характерною для президентства Барака Обами, йшлося і під час слухань у Сенатському комітеті з питань збройних сил, які відбулися цього четверга і були присвячені затвердженню нових посадовців Міністерства оборони США.
Зокрема сенатор-республіканець Джим Інгофф, звертаючись до Джона Руда, претендента на посаду заступника з питань політики міністра оборони США, заявив: «За попередньої президентської адміністрації США не планували відправляти Україні оборонні озброєння, зараз це змінюється», інформує «Голос Америки». «Що, на вашу думку, відбувається у голові у Путіна зараз, коли пішла адміністрація, яка відмовлялась надати речі, які, на думку нашого комітету, потрібно було надати, і тепер ситуація зміниться. Чи ви вважаєте, що ми рухаємося у вірному напрямку?» — запитав Інгофф. Джон Руд відповів, що підтримує надання Україні оборонного озброєння. «Я вважаю, що важливо підтримати Україну перед лицем агресії Росії. Минулої осені я відвідав Київ у складі торговельної делегації США і мав нагоду зустрітись із президентом України, міністром оборони, радником з національної безпеки та іншими. Для себе я зрозумів, що українці ведуть складний бій із росіянами, які порушили суверенітет України. Я вважаю, що важливо надіслати президенту Путіну та іншим сигнал, що ми готові підтримати українців. Бо я переконаний, що президент Путін іноді вважає, що Захід проявляє слабкість», цитує Руда «Голос Америки».