У парламенті Канади відзначили 84-ті роковини Голодомору. Участь у заході взяли депутати, члени уряду, наші дипломати та представники української діаспори. 
Лідер офіційної опозиції Канади Ендрю Шир написав на своїй офіційній сторінці у Твіттері: «Сьогодні на Пагорбах (у парламенті. — Ред.) ми урочисто згадували жертв Голодомору та всіх, хто загинув під час цього геноциду».
Звернення від уряду Канади зачитав міністр оборони Харджит Саджан. Він нагадав про роль українців у становленні Канади і подякував українській громаді за те, що вона допомогла канадцям зберегти пам’ять про мільйони жертв Голодомору. «Канада була однією із перших держав, що визнала Голодомор геноцидом. Це важливо, оскільки ми не можемо навчитися із того, що не визнаємо», — сказав міністр.
Посол України в Канаді Андрій Шевченко подякував канадцям за збереження української культурної спадщини і нагадав, що перший у світі пам’ятник жертвам Голодомору  встановили у канадській провінції Альберта за 30 років до того, як подібний монумент з’явився у Києві.
Окрім того, цими днями в Канаді діє одразу кілька музейних експозицій, присвячених трагічним подіям. Одну з них розмістили в сучасному автобусі, який кілька днів простоїть біля парламенту. Відвідувачі мультимедійної виставки зможуть переглянути документальні фільми, що розповідають про трагедію. Після цього автобус попрямує до навчальних закладів спочатку столиці, а потім інших міст Канади.