У понеділок Білорусь оголосила персоною нон грата радника посольства України Ігоря Скворцова. Там вважають, що він — співробітник головного управління розвідки Міністерства оборони України, який діяв під прикриттям та здійснював координацію розвідувальної діяльності затриманого нещодавно нашого громадянина, журналіста «Українського радіо» Павла Шаройка. Про це заявив офіційний представник Комітету державної безпеки Білорусі Дмитро Побяржин, пише БЕЛТА. «За діяльність, несумісну з дипломатичним статусом, Скворцов оголошений персоною нон грата», — уточнив він.
У свою чергу, посол України в Мінську Ігор Кизим заявив, що не згоден із цим рішенням, але не міг його не виконати. «Коли я перебував у будівлі МЗС Білорусі, то мені дали ноту про оголошення Ігоря Скворцова персоною нон ґрата. Я відповів, що не буду заперечувати, не можу не виконати, і протягом певного часу Ігор Скворцов поїхав. Я сказав, що це нісенітниця, але я повинен виконувати», — цитує Кизима «Радіо Свобода».
У відповідь на таке недружнє рішення Мінська українське МЗС повідомило білоруську сторону про оголошення персоною нон грата одного зі співробітників посольства Білорусі в Україні. «МЗС України зі свого боку, керуючись принципом взаємності, ухвалило рішення про те, щоб вислати з країни представника посольства Білорусі. Станом на даний момент він уже припинив роботу та залишив нашу державу», — повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца, пише «Європейська правда». Беца не стала уточнювати посаду та ім’я білоруського дипломата, якого українська сторона оголосила персоною нон грата. Зазвичай «дії у  відповідь» передбачають висилку дипломата з аналогічною посадою.