Президент Зімбабве Роберт Мугабе написав заяву про відставку. Про це у вівторок повідомив спікер парламенту під час слухань щодо імпічменту глави держави, інформує Reuters. У зверненні Мугабе наголосив, що вирішив «добровільно залишити посаду» для «забезпечення плавної передачі влади» в країні. В парламенті цю новину зустріли радісними криками, а люди на вулицях почали святкувати. 93-річний президент перебував при владі з 1980 року.
Водночас Мугабе не зазначив, хто має виконувати обов’язки президента після його відставки. Лідер фракції правлячої партії країни «Зімбабвійський африканський національний союз — Патріотичний фронт» Лавмор Матуке одразу після оголошення відставки Мугабе заявив, що лідером країни протягом наступних 48 годин стане колишній віце-президент Зімбабве Еммерсон Мнангагва.  
Нагадаємо, два тижні тому Р. Мугабе звільнив Е. Мнангагву. Це розцінили як спробу відкрити шлях до влади дружині Мугабе Грейс — із тим, щоб вона стала його наступником. Після цього в ситуацію втрутилися військові, тривали переговори щодо відставки.