У четвер на засідання парламенту Румунії на вимогу опозиційних Національно-ліберальної партії, Союзу «Врятуйте Румунію», партії «Народний рух» було винесено питання про недовіру уряду Міхая Тудосе.


Предметом гострого обговорення стала податкова реформа, проведена кабінетом міністрів, а також обіцянки, що їх давала правляча коаліція під час передвиборної кампанії. На думку опозиції, вони зараз не виконуються, а отже, соціал-демократи обдурили народ, його очікування і в такий спосіб прийшли до влади. Під парламентом зібралася величезна юрба протестувальників, які також вимагали відставки уряду й відсторонення від влади партії Лівіу Драгня, який нині є фігурантом кримінальної справи.


Для відправлення у відставку уряду, створеного в червні цього року, необхідно було 233 голоси депутатів. Перед початком голосування депутати від Соціал-демократичної партії і Альянсу лібералів і демократів покинули зал засідань, тому опозиція була в меншості. Вотум недовіри уряду не пройшов. З цього питання голосували всього 159 депутатів, котрі залишилися в залі, причому троє з опозиціонерів були проти, а ще 23 — утрималися. А це означає, що уряд Міхая Тудосе продовжить реформи, які розробляють у штабі Соціал-демократичної партії і доводять до пуття експерти кабінету міністрів.