План спецпредставника США з питань України Курта Волкера щодо введення миротворців ООН на сході нашої держави вже погоджений з українською, німецькою та французькою сторонами. Про це в інтерв’ю «РБК-Україна» заявив заступник глави адміністрації Президента України Костянтин Єлісєєв. За його словами, документ містить орієнтири щодо концепції розміщення «блакитних шоломів» на окупованій частині Донбасу. 

Також він зазначив, що буде розгорнута «класична» миротворча місія ООН, а не російська — «гібридна». «Тобто, майбутня миротворча місія має бути розміщена на всій окупованій території Донбасу, включаючи неконтрольовану ділянку російсько-українського державного кордону, і без участі агресора», — уточнив він.


Напередодні очільник МЗС Німеччини Зіґмар Габріель заявив, що підтримує розміщення миротворчої місії ООН на сході України. Про це він сказав у Вашингтоні після зустрічі із держсекретарем США Рексом Тіллерсоном, інформує DW. Міністр зазначив, що миротворці повинні забезпечити дотримання режиму припинення вогню та відведення важкого озброєння. Для цього потрібен «надійний мандат» Ради Безпеки ООН. Габріель наголосив, що між ним та Рексом Тіллерсоном існує консенсус щодо «блакитних шоломів» на Донбасі. Водночас досі є «значні розбіжності» з Росією стосовно формування такої миротворчої місії ООН.