Кількість боржників, які не можуть регулярно виконувати свої фінансові зобов’язання, у Німеччині сягнула позначки 7 млн осіб — 8,5 відсотка всього населення країни.


За повідомленням аналітичної агенції Creditreform, мешканці Берліна опинилися серед тих, хто в першості за сумами надмірних боргів. Тут кожен восьмий (13%) або постійно затримує виплати, або не в змозі погасити борг, оскільки їхні сумарні витрати перевищують доходи. Гірша ситуація тільки у мешканців Бремена, де таких боржників — 14% від повнолітнього населення міста.


Агенція констатує, що в такі великі борги влазять здебільшого не малозабезпечені, а представники середнього класу. Більшість нових боржників — люди, старші за 50 років. Є тенденція стосовно зростання числа боржників серед жінок. А от кількість молоді, яка не змогла справитися з оплатою своїх фінансових зобов’язань, зменшується.


Аналітики Creditreform також зазначають, що в найближчому майбутньому зменшення надмірної заборгованості приватних осіб чекати не варто, швидше за все, вона зростатиме.