Українські музика, мода, кухня та сувенірна продукція були широко представлені в столиці Австрії на традиційному щорічному ярмарку Гільдії жінок при ООН. 

 

Учасники театралізованого шоу передріздвяного ярмарку у Відні.

Фото Віталія Коваля.

Офіційний стенд Постійного представництва України при міжнародних організаціях у Відні знайомив гостей ярмарку, серед яких дипломати, журналісти, кутюр’є з різних країн, із нашою культурою, запрошуючи їх приєднатися до показів колекцій автентичного і сучасного одягу в народному стилі від Лідії Лущик та Ірини Ковальової чи скуштувати у стилізованій українській хатині фірмові страви від ресторану «Schrnk» — борщ і вареники. Наш земляк Роман Жорін, відкривши заклад у столиці Австрії, перетворив його на площадку з популяризації української кухні.


Особливе захоплення гостей викликали модні новинки від «Етноспростору» та театралізоване шоу, що відбулося на головній сцені ярмарку (сценарій і режисура — Лідії Лущик, хореограф-поставновник — Лілія Спірідонова). Його «родзинкою» став показ колекції відтворених Валерією Левківською народних головних уборів різних регіонів України. Як зазначила член Гільдії жінок при ООН керівник проекту Валентина Грищук, полонили австрійців і виступи бандуриста Богдана Шутка, скрипальки Надії Гончаренко, маленької красуні Прикарпаття Вікторії Усенко.


Гості ярмарку не оминули й сувеніри, запропоновані до Різдва народними умільцями: ляльки-мотанки і ялинкові прикраси київської майстрині Інни Александрової, дерев’яні іграшки, а ще українські хустки та вишиванки.