16 лютого виповнюється 68 років Чопському прикордонному загону. З часу свого створення він пройшов кілька етапів реформування: з 1946 року — ОКПП «Чоп» як окрема частина прикордонних військ у складі прикордонного округу; з 1993-го — ОКПП «Закарпаття» з розширенням організаційно-штатної структури. Наступною сторінкою став 2003 рік, коли частина отримала нинішню назву — Чопський прикордонний загін.

За роки своєї історії чопські «зелені кашкети», які охороняють західні рубежі України, неодноразово підтверджували свою здатність протистояти правопорушникам. Досвід персоналу дає змогу комфортно здійснювати пропуск через кордон пасажирів і транспортних засобів, при цьому ефективно виявляючи і затримуючи правопорушників та контрабандистів, якісно протистояти незаконній міграції. Для цього на озброєнні «зелених кашкетів» — чимало технічних засобів, оптичні та тепловізійні прилади, сучасний транспорт і, звичайно, службові собаки.

Сьогодні до складу Чопського загону, як повідомив «Голосу України» його начальник полковник Роман Гоць, входять 11 відділів прикордонної служби, мобільна прикордонна застава та підрозділи забезпечення. Прикордонний контроль здійснюється на 10 пунктах пропуску.

Керівництво Чопського загону напередодні свята щиро вітає прикордонників та працівників загону всіх поколінь зі святом!

Закарпатська область.

Будні прикордонників.

Фото прес-служби загону.