У столиці Албанії в понеділок прихильники опозиції намагалися штурмом взяти парламент. Майже три тисячі людей із прапорами США і Євросоюзу зібралися біля парламенту. Мітингувальники викрикували антиурядові гасла, а потім спробували увірватися до будівлі. Їм удалося прорвати перший заслін поліцейських, яких вони закидали димовими шашками. Але потім до поліцейських підійшло підкріплення, і силовикам удалося відтіснити протестувальників. Під час цього кілька осіб дістали поранення.

І в самому парламенті було неспокійно. Представники опозиції запалили кілька шашок і кинули їх убік трибуни. Так вони намагалися зірвати призначення на посаду виконуючого обов’язки головного прокурора Арта Марку. Під час дебатів по його кандидатурі лідер опозиційної Демократичної партії Люлзім Баша обвинуватив прем’єр-міністра Еді Рама в тому, що він хоче посадити в прокурорське крісло свою «ляльку», яка виконуватиме його розпорядження. На думку опозиції, за допомогою в. о. головного прокурора Рама прагне розкрити «парасольку» над екс-міністром внутрішніх справ і своїм найближчим союзником Сайміром Тахірі, який обвинувачується в участі в міжнародній схемі з поширення наркотиків у країні. У березні цього року на настійну вимогу опозиції Тахірі було звільнено з посади міністра, і проти нього відкрили кримінальну справу. Тому опозиція закликала своїх прихильників зашкодити призначенню в. о. прокурора, яке вона вважає «конституційним порушенням», бо цю посаду може зайняти людина, яку визначить Вища рада прокуратури, а потім парламент затвердить це рішення. Це порушення, за словами Люлзіма Баша, «може призвести до дестабілізації в країні», що й намагалися зробити протестувальники, які скандували під парламентом «Геть Рама!», «Відставка!».

Але депутати від Соціалістичної партії Албанії, які становлять більшість у парламенті, проголосували за призначення ставленика прем’єра в. о. головного прокурора. Він перебуватиме на цій посаді до трьох місяців, якщо раніше не буде створено Вищу раду прокуратури, яка проведе призначення за передбаченою законом процедурою.