ФОТОРЕПОРТАЖ

 

Угорці після святкування Різдва Христового, котре для них так само важливе, як і Великдень, почали готуватися до зустрічі Нового року. В місті продовжують працювати передноворічні та ялинкові базари. Ялинка з лісу коштує набагато дорожче, ніж штучна, тому її вибір -- дуже відповідальна справа.

 

На знімках:

 

На ялинковому базарі в угорській столиці.

 

Головна ялинка Будапешта на центральній вулиці Ваци -- вдень...

 

...і ввечері.

 

На новорічних базарах можна скуштувати традиційних угорських страв --
гуляш, смажені ковбаски, тушкована картопля тощо...
Кухарі ледь встигають готувати й наповнювати величезні дека новими порціями смакоти.

 

Запити все це можна грогом просто на базарі чи в Крістмас барі.

 

Відчуйте передноворічний дух будапештського базару.

 

Майже біля кожного ресторану на вулиці Ваци в Будапешті є своя ялинка, якою заманюють туристів,

 

або інші барвисті прикраси, на котрі "клюють" гості міста.

 

Передноворічні вітрини будапештських магазинів так заманливо сяють...

 

У Будапешті бар морозива не пустує навіть узимку.

 

Фото Олександра БІЛИКА.

 

Голос України