ФОТОРЕПОРТАЖ
Угорці після святкування Різдва Христового, котре для них так само важливе, як і Великдень, почали готуватися до зустрічі Нового року. В місті продовжують працювати передноворічні та ялинкові базари. Ялинка з лісу коштує набагато дорожче, ніж штучна, тому її вибір -- дуже відповідальна справа.
На знімках:
На ялинковому базарі в угорській столиці.
Головна ялинка Будапешта на центральній вулиці Ваци -- вдень...
...і ввечері.
На новорічних базарах можна скуштувати традиційних угорських страв --
гуляш, смажені ковбаски, тушкована картопля тощо...
Кухарі ледь встигають готувати й наповнювати величезні дека новими порціями смакоти.
Запити все це можна грогом просто на базарі чи в Крістмас барі.
Відчуйте передноворічний дух будапештського базару.
Майже біля кожного ресторану на вулиці Ваци в Будапешті є своя ялинка, якою заманюють туристів,
або інші барвисті прикраси, на котрі "клюють" гості міста.
Передноворічні вітрини будапештських магазинів так заманливо сяють...
У Будапешті бар морозива не пустує навіть узимку.
Фото Олександра БІЛИКА.
Голос України