«Бачимо Ісуса в дітях, які разом зі своїми родинами страждають від насильства, породженого конфліктом в Україні, та від його серйозних гуманітарних наслідків, і молимося за те, щоб Господь якнайшвидше дарував мир цій дорогій країні», — такі слова сказав Папа Франциск у Різдвяному  посланні до Риму та всього світу 25 грудня 2017 р., повідомило Радіо Ватикану.

На знімку: Папа Римський Франциск під час нічної Різдвяної Святої Меси 24 грудня.

Фото зі сторінки у Фейсбуку Радіо Ватикану.

У посланні, яке завдяки ЗМІ слухали сотні мільйонів вірників у світі, глава Католицької церкви зосередився на «знакові», даному віфлеємським пастухам в постаті «Дитини, сповитої у яслах», в якій вони впізнали Месію. «Сьогодні, коли над світом віють вітри війни, а вже неактуальна модель розвитку й надалі породжує загальнолюдську, суспільну та екологічну деградацію, Різдво наново повертає нас до знаку Дитини, запрошує розпізнати його в обличчях дітей», — сказав Папа Франциск, вказуючи на обличчя дітей Святої Землі, Близького Сходу, ряду Африканських країн, де не припиняються конфлікти, Венесуели, не оминувши увагою й Україну, і за-охочуючи молитися за мир і докладати зусиль до його будування.
«Бачимо Ісуса в дітях, батьки яких не мають роботи, яким важко забезпечити своїм дітям безпечне й спокійне майбутнє. Й у тих, в яких викрадено дитинство, змушених змалку працювати або завербованих у солдати безсовісними найманцями», — сказав він і додав: «Бачимо Ісуса в бага-тьох дітях, змушених залишити свої країни та самостійно подорожувати в нелюдських умовах, стаючи легкою здобиччю для торгівців людьми».