З понеділка вартість проїзду по багатьох платних автомагістралях Греції зросла від 30 до 50 євроцентів. Тепер власникам легкових автомобілів доведеться більше платити за проїзд із Афін до Пелопоннеса, з Коринфа до Каламати, з Афін і Салонік до Ламії. Але на більшості платних шосе ціни з нового року не зростали, бо в останні місяці вони вже підвищувалися.
Згідно з вимогами ЄС паралельно з платними автотрасами має існувати й проїзд безплатними дорогами. Але вони гіршої якості, тому швидкість на них обмежена. Експерти підрахували, що проїзд обхідними безплатними шосе обійдеться дорожче, ніж платними. Водій просто більше заплатить за бензин, бо на таких дорогах більше поворотів, населених пунктів і світлофорів.
Тим, хто постійно користується платними автомагістралями, фахівці пропонують купувати абонементні картки на проїзд. Це дозволить заощадити до 20 відсотків.
У Греції керування окремими ділянками платних автомагістралей перебуває у віданні різних керуючих компаній, тому й ціна за проїзд цими ділянками може бути різна. Оплата проводиться перед в’їздом на платну ділянку дороги. Тариф за проїзд залежить від типу транспортного засобу, які класифікуються за їх висотою і кількістю осей.