У Португалії зросла кількість дорожньо-транспортних пригод, а також число загиблих у них людей. Сумну статистику оприлюднило національне управління безпеки дорожнього руху (ANSR).
Торік в аваріях на дорогах країни (всі вони доброї якості) обірвалося життя 509 водіїв і пасажирів. Це на 12,5 відсотка більше порівняно з 2016-м. Загалом минулоріч зареєстровано 130 тисяч 157 ДТП (у 2016-му — 127 тис. 210).
Традиційно в дні різдвяних свят на автотрасах і вулицях міст можна побачити значно більше поліцейських, ніж в інший час. Складається враження, що перевіряють мало не кожен автомобіль. Незважаючи на таку увагу до учасників дорожнього руху, в останній тиждень минулого року дорога забрала життя 15 португальців, ще майже 60 дістали за цей час тяжкі травми. А загалом, за даними ANSR, протягом року травмовано 41,5 тисячі осіб, це приблизно на понад дві тисячі більше, якщо порівняти з 2016-м.
Сумну першість за кількістю аварій утримує столиця, де сталося 26,6 тисячі ДТП. Проте в Лісабоні зовсім незначне число загиблих — 51 особа. Найчастіше в ДТП гинули в Порту (68 осіб), Сетубалі (56). Три основні причини призводять до аварійності на португальських дорогах — керування транспортом у нетверезому стані, наїзд на пішоходів та перевищення швидкості мотоциклістами. Так стверджують у національному управлінні безпеки дорожнього руху. До речі, штрафи для нетверезих водіїв надзвичайно суворі — від 250 до 2500 євро. Карають також тих, хто нехтує ременями безпеки, причому не тільки на передніх, а й на задньому сидінні — на порушника накладають штраф у розмірі від 120 до 600 євро.

Брага.