У четвер у парламенті Болгарії після багатогодинного обговорення відбулося голосування по вотуму недовіри уряду Бойко Борисова. Це питання на розгляд депутатів внесла парламентська група Болгарської соціалістичної партії (БСП), яка вважає, що кабінет міністрів повністю провалив боротьбу з корупцією у країні. Із цим погодилося 103 із 240 депутатів Народних зборів, що представляють БСП і протурецьку партію Рух за права й свободу. Проти відставки уряду проголосував 131 депутат.
Утім, лідери Болгарської соціалістичної партії заздалегідь знали, що в них не вистачить голосів для винесення вотуму недовіри уряду, але, очевидно, вирішили нагадати про себе виборцям, які цілком задоволені діями уряду. 
Прем’єр-міністр Бойко Борисов не прийшов у парламент під час дебатів і був відсутній там при голосуванні. У нього під час головування Болгарії у ЄС дуже напружений графік, і, коли соціалісти обвинувачували його і правлячу коаліцію на чолі з партією ГЄРБ, лідером якої є Бойко Борисов, прем’єр справді проводив дві міжнародні зустрічі.