Португалія знову насолоджується чарівним голосом переможця Євробачення-2017 Сальвадора Собрала. На сторінці у Фейсбуці співак поширив запис першої після складної операції із трансплантації серця пісні у своєму виконанні.

На знімку: між Сальвадором Собралом і зіркою 1980-х Леною Агуа майже 30 років різниці у віці, та, коли вони співають дуетом, слухачі в захваті від поєднання чарівних голосів.

За збігом обставин, відео з’явилося наступного дня після того, як міський голова Києва Віталій Кличко передав символічні ключі від Євробачення меру Лісабона Фернандо Медіні. Саме в португальській столиці відбудеться наступний пісенний конкурс. Сальвадор Собрал сподівається, що лікарі дозволять виступити на ньому. Запис першої пісні став своєрідною репетицією.
Талановитий співак, за здоров’я якого молилися тисячі шанувальників його творчості, переспівав один із творів улюбленої групи Fleetwood Mac (популярний британо-американський колектив) — пісню Landslide («Зсув»). Таке враження, ніби вона написана спеціально для нього. «Сальвадор співає серцем, і слухати його треба серцем», — так говорять про нього португальці. Співак супроводив відео коротким текстом. Написав, що йому дуже хотілося заспівати щось із репертуару саме цього гурту. І він зробив це. Так само щиро, як на сцені Євробачення у Києві.
Пісню, схоже, записували у квартирі. Співак акомпанує собі сам. Поки що лікарі радять йому уникати масових зібрань. Про це говорив в інтерв’ю португальському виданню Jornal de Noticiah хірург Мігел Абекасіс, який 
9 грудня прооперував Сальвадора. «Три речі зробив перед операцією наш пацієнт, — розповів Мігел Абекасіс. — Спочатку запитав, чи в добрій формі наша операційна бригада. Далі слухав фрагмент класичного твору. Після цього побажав нам, медикам, удачі». «Перше, що сказав Сальвадор після пережитого, були слова подяки бригаді медиків», — уточнив хірург.
Додому 28-річний співак повернувся 18 січня. Зовні видно, що трохи схуднув. Зате в очах читається жага творити, дарувати людям нові пісні. Їх з нетерпінням чекають шанувальники виконавця з незвичайним голосом. У нього ж є ще одна причина для радості — його сестра, з якою співає дуетом, нині при надії.

Оксана СКРИПНИК.
Фото надано автором.

Брага.