Сьомий житловий будинок за програмою Вінницької міськради «Муніципальне житло» споруджено у Вінниці (на знімку). Ключі від помешкань вручено 75 учасникам програми. Ще 12 сімей стали новоселами завдяки відселенню їх з аварійного житла.

— Це перша черга десятиповерхового будинку на 180 квартир, — зазначив під час урочистого вручення ключів новоселам гендиректор державного підприємства «Вінницьке інженерно-будівельне управління» Валерій Коробков. — У новобудові одно-, дво- та трикімнатні квартири. Їх особливість у тому, що майже кожна має індивідуальне планування. На десятому поверсі — дворівневі помешкання.

Будинок утеплено зовні, у квартирах — індивідуальне опалення, металопластикові вікна, засклені лоджії, лічильники обліку води, газу та електроенергії. Співрозмовник уточнив, що відселеним сім’ям квартири здано з ремонтом. На радість дітям у дворі споруджено великий ігровий майданчик.

Валерій Коробков вручив заступнику міського голови Вінниці Віталію Скальському символічний ключ від новобудови. А посадовець передав ключі від квартир новоселам.

— Другу чергу будинку заплановано завершити до кінця нинішнього року, — уточнив Віталій Скальський. — Муніципальне житло за своєю вартістю найдешевше на первинному ринку в нашому обласному центрі. У зданій новобудові квадратний метр коштує 9800 гривень. Здешевлення відбувається за рахунок низки чинників, передбачених у програмі «Муніципальне житло».

Загалом нею скористалися понад 600 сімей вінничан. Більшість з них — працівники соціальної сфери, медики, освітяни. Кошти за придбане житло виплачують частинами за рахунок пільгових кредитів.

Фото з сайту Вінницької міськради.