Десять нових автомобілів підвищеної прохідності Renault Duster отримала поліція обласного центру. На їх придбання з міського бюджету витрачено чотири мільйони гривень. Передали їх у розпорядження нового превентивного підрозділу — групі швидкого реагування.

Після урочистого вручення ключів на площі Стуса екіпажі одразу виїхали на патрулювання міста. «Безпека громадян є одним із пріоритетів розвитку і життєдіяльності будь-якої територіальної громади, зокрема Вінниці, — наголосив у своєму виступі перед правоохоронцями міський голова Сергій Моргунов. — Завдяки децентралізації вдалося отримати додатковий фінансовий ресурс, частину коштів депутати виділили на зміцнення матеріально-технічної бази міської поліції».
— Нинішня подія — це логічне продовження спільних дій обласної і міської влади у підтримці формування системи Національної поліції, — зазначив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій. — Наприкінці минулого року з обласного бюджету було витрачено 3,5 мільйона гривень на придбання транспорту для обласної поліції, тепер те само зробила міська влада.
— У кожному з десяти екіпажів чергуватимуть по два поліцейських — дільничний офіцер поліції та з відділу превенції, — уточнив керівник управління Нацполіції в області Юрій Педос. — За кожним закріплено квадрат патрулювання. Вони забезпечуватимуть громадський порядок. Це особливо важливо у вечірній час, щоб кожен вінничанин чи гість міста був упевнений в тому, що його життя у безпеці. Їхнє головне завдання — запобігання правопорушенням, профілактична робота, надання допомоги мешканцям. Крім того, екіпажі долучатимуться до затримання злочинців під час введення плану «Перехват» чи вчинення інших резонансних правопорушень.
До речі, так само за кошти міського бюджету у Вінниці встановлено 450 камер стеження, дані з них виводяться на екрани ще однієї нової структури — Ситуаційного центру, в якому задіяно працівників поліції та Держслужби з надзвичайних ситуацій. Завдяки електронним «очам» вдається оперативно реагувати на ситуації з порушеннями, що виникають на вулицях обласного центру.

Фото з сайту Вінницької міськради.