Завод із переробки продуктів бджільництва запрацював у селі Сопошин Жовківського району. Інвестиції у сучасне виробництво становлять 20 мільйонів гривень. Це один із 300 проектів, які супроводжує облдержадміністрація. Щоб інвестори не відчували жодних бюрократичних перепон, в ОДА спеціально створили управління інвестицій.
На заводі працюватимуть 50 робітників. Мед прийматимуть від пасічників регіону і готуватимуть у цеху переробки та гомогенізації для експорту в Польщу, Австрію, Канаду, Італію.
Підприємство може поставляти і поліфлорний мед — зібраний з різних рослин, і монофлорний — з одного виду рослин. Потужність — до тисячі тонн на рік. Із часом планують випускати фасований мед та налагодити виробництво лікувально-профілактичних засобів з продукції бджільництва.
«Завод стане опорою для села, — вважає голова ОДА Олег Синютка. — Тут будуть добре заробляти, а також надходитимуть податки до місцевого бюджету».
Як розповіла голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур, торік у районі відкрили 12 нових підприємств у галузі сільського господарства.

Львів.