У Кропивницькому без обігріву залишилися 137 будинків, 6 дошкільних закладів, 3 школи, 2 училища та один медзаклад.

Місцевий газовий монополіст продовжує викручувати руки та морозити людей. Але робить це, заявляє, в рамках чинного законодавства, звинувачуючи в усьому керівників теплогенеруючих організацій та органів місцевої влади.

Тринадцятого березня на офіційному сайті ВАТ «Кіровоградгаз» з’явилося повідомлення про те, що 14 березня можливе припинення газопостачання на котельні КП «Теплоенергетик», ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА», які генерують тепло для

Кропивницького, та КП «Долинське міське комунальне господарство» (м. Долинська) через непогашені борги.
Уранці 14 березня працівники ВАТ «Кіровоградгаз» почали перекривати газопостачання котелень ДП «Кіровоградтепло». Загалом відключили шість котелень.


Після перекриття газу представники громадськості, активісти та депутати вирушили на перемовини до керівника газопостачального підприємства Олександра Гладкого. Однак до посадовця людей не допустили невідомі особи.

Міський голова Кропивницького Андрій Райкович заявив, що дії «Кіровоградгазу» з відключення котелень від газопостачання містять у собі елементи саботажу і політичної диверсії.

ВАТ «Кіровоградгаз», у свою чергу, заявило про спекулювання відповідальністю за обмеження газопостачання на підприємства комунальної теплоенергетики Кропивницького і переклало відповідальність за відключення котелень на керівництво теплових підприємств, міста й області.

За інформацією заступника міського голови Олександра Мосіна, теплогенеруючі підприємства Кропивницького вже отримали на свої рахунки 1,426 млн грн як оплату за тепло для закладів освіти. Ще 1,2 млн грн мали виділити на теплопостачання закладів охорони здоров’я. Найближчим часом також надійдуть 1,129 млн грн з обласного бюджету за обігрів приміщень ПТУ.

Олександр Мосін поінформував Олександра Гладкого про поточну фінансову ситуацію та рух коштів, однак конструктивної відповіді щодо відновлення газопостачання до відключених котелень і, відповідно, повернення тепла в кропивницькі школи, дитячі садочки та заклади охорони здоров’я поки що немає.

Вл. інф.

Кропивницький.

За інформацієюю ВАТ «КІровоградгаз»

Станом на 14 березня ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» має непогашену заборгованість за послуги з розподілу природного газу, отримані у лютому 2018 року в сумі понад 3 млн грн.

P. S. Тим часом кропивницькі активісти, які зібралися вранці 15 березня біля приміщення ВАТ «Кіровоградгаз» і розмістили там кілька десятків шин та металеві бочки, заявили, що в разі, коли керівництво «Кіровогрaдгaзу» не йтиме на діалог і газ не буде поданий, вони залишають за собою право використання демократичних методів впливу.