Рівненщину вперше відвідав заступник Надзвичайного і Повноважного Посла Австралії в Україні Тім Болотнікофф (на знімку). Під час зустрічі в облдержадміністрації його ознайомили з основними напрямами розвитку та перебігом реформ в регіоні, зазначили, що Рівненщина готова до спільної роботи у різних проектах, зокрема, в гуманітарній та економічній сферах. У свою чергу, Тім Болотнікофф наголосив, що Австралія має наміри тісного співробітництва з Рівненською областю.

«Наше посольство невелике, і ми лише починаємо працювати. Раніше відвідували Україну у зв’язку з розслідуванням збиття «Боїнга» МН17 Малайзійських авіаліній. А тепер ми хочемо більше дізнатися про вашу державу та налагодити співпрацю з регіонами», — розповів представник австралійського посольства.

У спілкуванні також торкнулися ще одного важливого питання — проведення Ігор Нескорених, які відбудуться у жовтні цього року в австралійському Сіднеї. Адже у відборі до Ігор змагаються і учасники від Рівненщини. У цьому контексті Тім Болотнікофф зацікавився роботою Центру лікування та реабілітації наслідків нейротравм для учасників АТО, що діє при Рівненському госпіталі для ветеранів війни у селищі Клевань Рівненського району, оскільки нині вони шукають саме такі організації, аби підтримувати їхню діяльність. Тож в подальшому, запевнив дипломат, співпрацю у цьому напрямі налагодять.

Рівне.

Фото Тетяни ПАНАСЮК.