Україна та Кувейт домовилися про спрощення візового режиму на основі взаємності та включення нашої країни до переліку держав, громадянам яких візи оформляються в міжнародному аеропорту Кувейту чи в електронному вигляді. 


Це відбулося у неділю — за результатами переговорів Президента України Петра Порошенка з Еміром Держави Кувейт шейхом Сабахом Аль-Ахмадом Аль-Джабером Ас-Сабахом у рамках візиту українського лідера до цієї країни. П. Порошенко, як повідомляє його прес-служба, висловив сподівання, що за декілька місяців буде продемонстровано прогрес у цьому напрямі.
Під час перемовин сторони розглянули актуальні питання розвитку україно-кувейтського співробітництва, зокрема в торговельно-економічній, інвестиційній, енергетичній, військово-технічній та інших сферах взаємної зацікавленості, а також підписали низку документів про співпрацю у цих галузях. Лідери домовилися, що між країнами буде посилено взаємодію у рамках непостійного членства Кувейту в Радбезі ООН у 2018—2019 роках, зокрема щодо питання миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу,  та членства України в Раді з прав людини  ООН у 2018—2020 роках.

У Кувейті відбулися зустрічі також із Головою Національної Асамблеї Марзуком Алі Мухаммадом Аль-Ганімом, Прем’єр-міністром шейхом Джабером Аль-Мубараком Аль-Хамадом Ас-Сабахом, Віце-прем’єр-міністром, Міністром закордонних справ шейхом Сабахом Халідом Аль-Хамадом Ас-Сабахом, Першим віце-прем’єр-міністром, Міністром оборони шейхом Насером Сабахом Ас-Сабахом, керуючим директором Кувейтської інвестиційної адміністрації Фаруком Алі Бастакі та керівництвом Кувейтського фонду арабського економічного розвитку.
Учора з Кувейту П. Порошенко з дводенним візитом вирушив до Держави Катар. Програмою поїздки передбачено зустрічі з найвищим політичним керівництвом країни та участь у відкритті міжнародної агропромислової виставки «Qatar International Agricultural Exhibition-2018».