У Сєвєродонецьку відбулась акція «Луганщина єдина, Крим — це Україна» на знак протесту проти проведення російською окупаційною адміністрацією виборів президента РФ в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь. 

На площі біля облдержадміністрації зібрались учнівська молодь, громадські активісти та жителі міста, які вишикувались в певному порядку і «написали» слово «Крим» і поруч розгорнули великий український прапор.
А напередодні акції з різкою заявою проти незаконних виборів на окупованих територіях виступив голова Луганської обласної державної адміністрації — керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз. «Частина Луганської області, як і Кримський півострів, контролюється незаконними збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією РФ. Жертвами російської збройної агресії стали сотні тисяч українських громадян. Порушені їхні природні та політичні права. Відповідальність за це несе Російська Федерація», — йдеться у повідомленні.
Позиція очільника Луганщини, що відображає консолідовану позицію держави Україна та міжнародного співтовариства, дістала широку підтримку серед жителів області. Так, у соціальній мережі Facebook поширився флешмоб «НІ російським виборам на окупованих територіях!».

Луганська область.