Перший британсько-український Морський інфраструктурний форум відбувся в Одесі.  

Голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов у ході форуму заявив, що в Одеській області планують використовувати британський досвід у сфері морської інфраструктури та інновацій.

-- Реалізація продукції без розвиненої інфраструктури просто неможлива. Серцем інфраструктури є порти, дороги, розвиток залізниці. Все це реалізується в Одеській області. Хочу, щоб Одеська область завжди була прикладом успішності й привабливою для інвестицій. Упевнений, що ті питання, які розглядаються під час форуму, в майбутньому буде втілено у вигляді інноваційних рішень з розвитку інфраструктури нашої країни», -- наголосив Максим Степанов.

Заступник посла Великої Британії в Україні Хелен Фейзі, яка брала участь у роботі форуму, відзначила співробітництво з Міністерством інфраструктури України й Одеською обласною державною адміністрацією.

-- У Великій Британії 90% імпорту й експорту проходить через морські порти. Наші компанії мають дуже великий досвід у цих питаннях: від дизайну портів до фінансів, правових аспектів і безпеки. Мені приємно бачити таку велику кількість британських компаній тут. Сподіваюся, що це приведе до тісного співробітництва з українськими морськими портами», -- заявила Х. Фейзі.

У свою чергу, міністр інфраструктури України Володимир Омелян подякував посольству Великої Британії за підтримку програми «CoST», одним із лідерів якої є Одеська область.

-- Дана ініціатива фінансується урядом Великобританії, у тому числі. За рахунок цього ми маємо незалежний професійний контроль якості українських доріг. Саме якість є ключовим елементом 2018 року: ми хочемо будувати не тільки багато, а так, щоб ці дороги стояли десятки років», -- заявив міністр.

Одеса.