Учора виконавчий директор авіакомпанії Ryanair Майкл О’Лірі й керівники аеропортів «Бориспіль» та «Львів» Павло Рябікін і Тетяна Романовська підписали офіційний договір. На церемонії був присутній і Президент України Петро Порошенко.
За інформацією глави держави, Ryanair відкриє 10 напрямків з Києва і 5 напрямків зі Львова в Європу. «Найдешевші квитки коштуватимуть від 10 євро, а середня вартість квитка для України буде нижча за 40 євро. Компанія розраховує за перший рік перевезти 1 млн українців», — повідомив у Твіттері П. Порошенко.
Серед уже відомих напрямків — Барселона, Братислава, Гданськ, Краків, Лондон, Вільнюс, Вроцлав, Познань, Стокгольм, Варшава, Дюссельдорф, Меммінген. Планується, що перші рейси буде здійснено в жовтні цього року. «Крім того, в недалекому майбутньому ми будемо сподіватися відкривати бази в Україні. Причому не тільки в Києві та Львові, а і в інших українських містах», — заявив М. О’Лірі після підписання.

Нагадаємо, це вже друга спроба лоукоста Ryanair почати роботу в Україні. Торік уже плановані рейси були скасовані через те, що не вдалося домовитися про обслуговування з «Борисполем». В авіакомпанії стверджували, що аеропорт намагався захистити інтереси «високотарифних» українських авіакомпаній. Натомість гендиректор «Борисполя» Павло Рябікін заявив, що серед низки ультимативних вимог Ryanair були й такі, що призвели б до збитків для аеропорту в два мільярди гривень щороку. Деякі оглядачі так само говорили про «комерційний шантаж» ірландської компанії, що домагалася для себе ексклюзивних і суперпільгових умов, яких не мають інші лоукостери.
Деталі нової угоди не розкриваються, однак, за свідченнями деяких осіб, близьких до переговорного процесу, в документі «перевізник отримав рівні умови для початку роботи в аеропорту «Бориспіль», і Ryanair працюватиме відповідно до нової публічної оферти».