У четвер парламент Косово після тривалих зволікань і запеклого спротиву опозиції нарешті ратифікував договір про кордон із Чорногорією.
Під час обговорення цього питання депутати від опозиційної партії «Самовизначення» чотири рази розпиляли сльозогінний газ у залі засідань, щоб зірвати дебати. Й голові парламенту доводилося оголошувати перерву. Сімох найактивніших депутатів цієї партії вивела поліція, решта на знак протесту  самі залишили залу.

Радіо й телебачення Чорногорії повідомило, що після четвертої невдалої спроби винести це питання на голосування до парламенту прийшов посол США в Косово Грег Делаві. Він популярно пояснив, наскільки важливо ратифікувати цей документ, і заявив, що дуже розчарований через те, що відбувається. Після цього головуючому вдалося винести питання на голосування. За ратифікацію договору про кордон із Чорногорією проголосувала більшість — 80 депутатів (із 120).

Ратифікація документа відкриває Чорногорії шлях до подальших переговорів з ЄС про вступ до співтовариства. А для Косово вона є вирішальним кроком для спрощення візового режиму з ЄС. 
Прем’єр-міністр Рамуш Харадинай, який також умовляв опозицію голосувати за цю угоду, заявив, що Косово тепер чекає на крок у відповідь з боку ЄС.