28—29 березня у Вінниці делегація Представництва Європейського Союзу в Україні проведе презентацію конкурсів на міжнародні гранти та проекти, а також низку тренінгів з питань налагодження співпраці з європейськими партнерами.
За інформацією департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку Вінницької облдержадміністрації, у такий спосіб Представництво ЄС проводить інформаційно-просвітницьку кампанію «Будуймо Європу в Україні». Говоритимуть про розповсюдження європейських цінностей у нашій країні. Зокрема, що треба знати, аби взяти участь у конкурсах на отримання грантів від європейських донорів. До участі в заходах запрошують громадські неурядові організації, керівників територіальних громад, студентів. Для них презентують такі програми та проекти: Horizon 2020, Creative Europe, Erasmus+, Culture Bridges, COSME, EU4 Business.
До речі, у Вінниці створено Інформаційний центр Представництва ЄС.
Учасники зібрання дізнаються про можливості названої структури в інформаційній підтримці щодо підготовки та подання проектів на гранти.
Чимало корисної інформації можна буде почерпнути під час тренінгів «Мова грантових заявок і тендерів: як зрозуміти донора?». На конкретних прикладах розглянуть ситуації, як деяким структурам уже вдалося віднайти партнерів за кордоном, отримати допомогу й налагодити співпрацю. Говоритимуть не тільки про успішні проекти. Особливу увагу організатори обіцяють приділити недолікам, яких припускаються ті, хто має бажання відчинити «вікно» у Європу.

Віктор СКРИПНИК.

Вінниця.