Щонайменше 64 людини загинуло в результаті пожежі в торговельному центрі «Зимова вишня» в Кемерові (Росія), що почалася 25 березня приблизно о 17-й годині й охопила площу в понад 1500 кв. м. За попередніми даними, серед загиблих 9 дітей; 16 осіб, серед яких і діти, вважаються зниклими безвісти; щодо кількості травмованих цифри різняться — від 48 до 84 осіб.
Як інформує ВВС, ТЦ «Зимова вишня» відкрили 2013 року. В ньому знаходилися мультиплексний кінотеатр, ресторани, сауна, боулінг та контактний зоопарк, популярний серед дітей (усі тварини загинули).
Слідчий комітет розглядає кілька версій пожежі. Вона могла виникнути або в приміщеннях кінотеатру через замикання, або на дитячому батутному майданчику, де, ймовірно,  спалахнув поролон. Російські ЗМІ повідомляють, що в двох залах кінотеатру обвалилася стеля. На ліквідацію пожежі знадобилося понад 12 годин.
Численні свідки кажуть, що пожежна сигналізація не спрацювала, і співробітники ТЦ самі сповіщали відвідувачів про пожежу. Також очевидці трагедії розповідають, що евакуація відбувалася хаотично.
Уповноважений з прав дитини в Росії Анна Кузнецова назвала причиною трагедії недбалість, інформує ВВС. «Інші регіони, керівництво інших торговельно-розважальних центрів повинні вже зараз, не чекаючи перевірок, поставити собі питання: а чи все ми зробили для того, щоб подібного не сталося у нас?» — йдеться у повідомленні апарату Кузнецової.