НАТО вирішив вислати одразу сімох дипломатів російської місії при Альянсі й відмовити у заявках ще трьом. Такий крок зроблено у відповідь РФ на використання отруйної речовини на території Великої Британії. Про це у вівторок заявив генсек НАТО Єнс Столтенберг. Загалом чисельність російської місії при Альянсі скоротили на третину — до 20 осіб. Генсек наголосив, що це також є частиною дипломатичних санкцій проти Росії, і нагадав, що після анексії Криму кількість співробітників місії РФ при організації вже було зменшено. «Рішення про скорочення представництва Росії в НАТО означає зменшення її можливостей у веденні розвідувальної діяльності в рамках Альянсу», — цитує Столтенберга «Європейська правда».

Нагадаємо, що у відповідь на отруєння російського екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки у Солсбері щонайменше 28 країн заявили про висилку дипломатів РФ. Серед них — Україна, Албанія, Австралія, Велика Британія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Норвегія, Польща, Румунія, США, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швеція, Бельгія, Чорногорія. Загалом випровадили понад 143 російських співробітників розвідки.
Молдова у відповідь на хіматаку в Солсбері оголосила персонами нон грата трьох російських дипломатів. А от, наприклад, у МЗС Люксембургу заявили, що вони «стовідсотково солідарні з Великою Британією», але їм не вдалося виявити шпигунів у російському посольстві, тому висилки дипломатів РФ не буде.