Представники Міжнародного комітету Червоного Хреста Максим Забалуєв, Єліца Богданович та Віталій Стецик у рамках поїздки на Закарпаття зустрілися з очільником області Геннадієм Москалем, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.
Він звернувся до представників цієї міжнародної благодійної організації з проханням знайти можливість надати Закарпаттю вкрай потрібні препарати — сироватку від сказу та протиотруту від укусу змій: «Дві третини населення Закарпаття мешкає в селах, більше половини території області покривають ліси, а область сьогодні залишається без необхідних засобів проти сказу, зміїної отрути, правця. Держава ними не забезпечує, по медикаменти в таких випадках закарпатцям доводиться їхати в сусідні країни. Тому ми змушені просити міжнародної допомоги у вирішенні цих проблем».
Представники організації ведуть активну діяльність з початку бойових дій на сході держави. І нині відновлюють житло та водопостачання, доставляють різноманітні препарати в медичні заклади, забезпечують населення продуктами,  допомагають у відновленні сімейних зв’язків.
Г. Москаль схвально відгукнувся про діяльність місії Міжнародного комітету Червоного Хреста під час його роботи на Луганщині. Адже в результаті масових обстрілів гуманітарна допомога була іноді єдиною надією місцевого населення на виживання. А нині, за його словами, триває співпраця з представниками обласної організації Червоного Хреста в напрямку доставки медичних засобів із сусідніх країн.
Під час зустрічі мова йшла і про міжнаціональні стосунки в області, суспільно-політичні настрої. З метою всебічного вивчення цих питань та знайомства з краєм у планах представників Міжнародного комітету Червоного Хреста поїздки у міста Берегово та Мукачево.

Ужгород.