Після численних публікацій у македонській пресі про те, як Росія прагне зашкодити нормалізації відносин Скоп’є із сусідніми країнами й тим самим зірвати майбутній вступ країни до ЄС, з новими застереженнями про підступи Москви виступив і прем’єр-міністр Албанії Еді Рама.
В інтерв’ю британській газеті The Financial Times він висловив глибоке переконання в тому, що всі держави Балканського півострова входять у зону політичних інтересів Росії і можуть потрапити під її вплив. На його думку, Балкани є важливим регіоном для Кремля й тому не слід очікувати, що він добровільно залишить його. Навпаки, Москва продовжуватиме активніший пошук у балканських країнах політичних союзників, щоб з їхньою допомогою організовувати різні провокації, які зашкодять евроінтеграційним процесам.
Прем’єр зазначив, що останнім часом в Албанії представники політичних партій, державних структур і неурядових організацій не раз висловлювали своє невдоволення Росією, яка прагне посилити свій вплив на них і на країну. Однак посол Росії у Тирані Карпушин намагається публічно заперечувати це, як і те, що Москва веде проти албанців пропагандистську війну. Він хоче переконати албанську громадськість у тому, що підстав для таких побоювань немає. Але після брехливих тверджень про те, що російських військових немає у Криму й на Донбасі, що Кремль не причетний до отруєння колишнього агента КДБ Скрипаля і його доньки у Великій Британії,  які лунають із Москви, представникам МЗС Росії, як і всій кремлівській верхівці, ніхто вже не вірить. В Албанії антиросійські настрої стають дедалі відчутнішими, що підштовхує представників Росії в країні до активніших дій.
Еді Рама вважає, що саме з цієї причини Європейський Союз має швидше розпочати переговори про приєднання Албанії до його структур. Він наголосив: «Албанія заслуговує, щоб ці переговори почалися».