Українська скрипалька Марина Бондас, перша скрипка у симфонічному оркестрі Берлінського радіо, провела в німецькій столиці серію концертів зі збору коштів для свого проекту Music Rettet («Музика рятує»).

На знімку: Марина Бондас і Геннадій Ципін.

Фото Укрінформу.

 «Ми збираємо гроші, які потрібні для проекту, буде черговий літній табір для дітей прифронтової зони Донбасу», — цитує скрипальку Укрінформ. Марина Бондас часто буває на передовій АТО, концертами піднімає дух бійців і місцевих жителів. У лютому вона відвідала Авдіївку і Мар’їнку.
Під час концертів у Берліні скрипалька розповідає про те, що бачила на власні очі, зокрема, і про дітей прифронтової зони Донбасу. Саме для них і організовано літні табори. Починаючи з 2016 року, на два тижні в Німеччину влітку приїжджають діти з Авдіївки, Слов’янська тощо. Місцеві волонтери займаються з ними музикою, малюванням та іншими видами мистецтва, котрі, як вважають організатори акції, є хорошим засобом реабілітації. Також маленькі українці відвідують музеї та знайомляться з історією і культурою Берліна та Потсдама.
До речі, під час берлінського концерту разом з українською активісткою твори світової музичної класики і українські на роялі виконав відомий російський піаніст і композитор Геннадій Ципін. Він недавно покинув Росію і переїхав до Гамбурга, повідомляє Укрінформ.
Music Rettet є частиною великого проекту Heart for Ukraine.