Рішення Москви про вислання 60 американських дипломатів та закриття консульства в Санкт-Петербурзі означає подальше погіршення відносин між США та Росією. Про це йдеться у заяві, опублікованій на сайті Білого дому.
У відомстві наголосили, що видворення «незадекларованих російських розвідників» Сполученими Штатами і ще понад двома десятками країн-партнерів і союзників по НАТО цього тижня було адекватною відповіддю на атаку РФ у Солсбері. Водночас у Вашингтоні зауважили, що вислання американських дипломатів з Росії не стало несподіванкою для США, і вони «розберуться з цим». Раніше офіційний представник американського Державного департаменту Хізер Нойєрт заявила, що так звані дзеркальні дії російського уряду не мають під собою обґрунтування, а лише свідчать про бажання Росії зобразити із себе жертву та ухилитися від подальшого діалогу. Вона додала, що США залишають за собою право відповідати додатковими заходами.
Учора стало відомо, що дочка колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля, яку 4 березня отруїли разом з батьком у Солсбері, притомна, розмовляє, а також почала їсти й пити. ВВС із посиланням на лікарів госпіталю повідомляє, що вона добре відреагувала на лікування, але продовжує отримувати експертну клінічну допомогу 24 години на добу.  Натомість її батько залишається у критичному, але стабільному стані.

ДО РЕЧІ
У ніч проти неділі, 1 квітня, телеканал Russia Today, котрий спецслужби США описують як частину московської «державної пропагандистської машини», зникне з екранів телевізорів у Вашингтоні, інформує Bloomberg.