Болгарський уряд на даному етапі не має наміру висилати російських дипломатів із країни через справу Скрипаля, хоча повністю підтримує Велику Британію — заявив прем’єр-міністр Болгарії Бойко Борисов на позаплановому засіданні Ради безпеки при Раді міністрів.
Перед цим до Софії з Москви було відкликано для консультацій посла Болгарії у РФ Бойко Коцева. Він відмовився спілкуватися із журналістами перед тим, як увійшов до будівлі уряду. На засіданні Ради безпеки була заслухана його інформація, але про що говорив посол, не повідомляється.
І після цього прем’єр заявив про рішення не висилати російських дипломатів та технічних співробітників дипломатичної місії РФ у Софії до одержання прямих доказів провини Москви в отруєнні Скрипаля і його доньки в Солсбері. На його думку, необхідно зберегти коридор для прямих контактів між двома країнами. Бойко Борисов повідомив, що посол Бойко Коцев повернеться в Москву після 8 квітня. За його словами, екстрадиція дипломатів з Болгарії лише посилить напругу в регіоні, де не вщухають конфлікти між Сербією і Косово, Туреччиною і Грецією з Кіпром та жевріє конфлікт в Україні.
Першою з ухваленим рішенням Бойко Борисова привітала його політичний опонент і лідер Болгарської соціалістичної партії Корнелія Нінова. «Вітаю пана Борисова за рішення не висилати російських дипломатів і відкликати наших до отримання додаткових доказів вини Росії. Нам справді необхідні переконливіші докази у цій справі», — заявила голова БСП, яка завжди підтримує Москву й одержує звідти необхідні консультації, і не тільки їх.

Софія.