Перший етап садіння молодих деревцят завершили працівники державної лісової охорони Берегівського держлісгоспу (на знімку).

— Весна цьогорічна і пізня, і дощова. Але ми все підготували, щоб встигнути посадити молодий ліс у потрібні строки. Робимо це, тільки-но дозволяє погода, — говорить директор держлісгоспу Богдан Шойного. — Вже посадили на площі 5,3 гектара. Плануємо цієї весни заліснити майже двадцять дев’ять га. Поки що посадили 26 500 саджанців, з яких понад двадцяти тисяч — дуб звичайний.
Лісівники Закарпаття, як і хлібороби, рухаються за теплом: спочатку заліснюють відведені площі в низинних господарствах, а потім поступово «піднімаються» вгору — у гірські лісгоспи. Нині настає черга садити молодий ліс у Виноградівському та Мукачівському лісгоспах. Як правило, це будуть молоді дубки.
Загалом на Закарпатті традиційно широко проводять акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках». Головна її мета, за словами начальника обллісмисливгоспу Валерія Мурги, залучати до цієї справи учнівську й студентську молодь, представників громадських і релігійних організацій, творчих спілок, дипломатичних представництв іноземних країн, місцевих органів влади, засобів масової інформації.

Фото надане прес-службою обллісмисливгоспу.