На Кіровоградщині перевірку стану пожежної безпеки кільканадцяти торгових, торгово-розважальних центрів тощо провели, починаючи з кінця березня, співробітники обласного управління ДСНС за участі представників ЗМІ та громадськості.

На знімку: під час практичних відпрацювань готовності до забезпечення пожежної та техногенної безпеки в ТЦ «Ельдорадо».

Фото надане прес-службою управління ДСНС в Кіровоградській області.

Перевірено торгово-розважальні центри «Плазма», «Depo’t center», супермаркет «Авоська», дитячий розважальний центр «Crazy Land», розважальний комплекс «Вельвет» та низку інших.

Насамперед фахівці ДСНС разом із особами, відповідальними за стан пожежної безпеки на об’єктах, ретельно перевіряють евакуаційні шляхи та виходи, наявність та технічний стан систем автоматичного протипожежного захисту й оповіщення, внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання. Щоб на практиці переконатися у придатності протипожежних систем та перевірити рівень організації рятувальних робіт на об’єктах і з метою налагодження спільних дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій і пожеж, зокрема, забезпечення безпечної та швидкої евакуації людей, рятувальники разом із персоналом проводять практичні тренування. У переважній більшості перевірених закладів системи протипожежного захисту та оповіщення працюють належним чином. Як запевнив начальник управління ДСНС в області, полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк, дрібні недоліки суб’єкти господарювання оперативно виправлятимуть разом із фахівцями ДСНС. Для цього їм буде надана всебічна фахова допомога і підтримка. Експлуатація закладів із масовим перебуванням людей, де будуть виявлені порушення пожежної безпеки, що створюють загрозу життю та здоров’ю громадян, не допускатиметься. Про стан безпеки в усіх закладах поінформують громадськість.

Позапланові перевірки проводяться відповідно до протокольного рішення засідання уряду та наказу голови ДСНС України з метою з’ясування рівня дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері пожежної та техногенної безпеки у приміщеннях торговельних підприємств (торговельних центрів, багатофункціональних комплексів тощо), культурно-видовищних закладах та закладах дозвілля, дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладах, закладах охорони здоров’я із стаціонарним лікуванням.

Кіровоградська область.