Жінки з української діаспори турецького міста Ізмір вирішили познайомити своїх чоловіків та дітей з українськими традиціями святкування Великодня. 

«Ми вирішили зібратися разом в одному мальовничому місці на Егейському морі, віддалік від сум’яття та гамору великого міста, щоб відсвяткувати Великдень і показати наші традиції чоловікам та дітям. Наші талановиті дівчата напекли найсмачніших пасок, прикрасили стіл та наготували ще багато інших українських страв. Дітки грали у великодні ігри та розписували яйця. Традиційно не обійшлось і без фото з державним прапором», — розповіла Олена Сюмер.

«Кожен рік з самого дитинства на Великдень у нас була традиція виїжджати на природу. В ліс, до річки... Цю традицію ми можемо започаткувати і в Туреччині! І ніякий дощ нас не зупинить, — впевнена Наталія Самойленко, учасниця та співорганізаторка заходу. — Сподіваємося збиратись так якнайчастіше».

Це перший захід на Великдень в місті Ізмір, який зібрав так багато людей. Тож організатори планують наступного року повторити спільне святкування цього світлого дня і зібрати разом ще більше українців із родинами.

Фото надано організаторами акції.