Працівники Консульства України в португальському місті Порту долучилися до участі в флешмобі «Об’єднані прапором». Вони разом із консулом-керівником Анатолієм Ковалем залишили свої записи на синьо-жовтому полотнищі. На згадку про подію зробили колективне фото.

На знімку: працівники Консульства України в Порту під час участі у флешмобі «Об’єднані прапором» — в центрі консул-керівник Анатолій Коваль.

Фото з сайту Консульства України у місті Порту.

Про прибуття прапора до Португалії поінформували представники діаспори Дмитро Римарчук та Тетяна Франчук, також повідомивши про  дату і час проведення  акції охочим долучитися. Знамено доставили на площу Альядуш, що біля мерії Порту. Щоправда, дощова погода не сприяла флешмобу. Однак, як повідомили учасники, небо на деякий час змилостивилося. Виглянуло сонечко, і в цей момент українці активно фотографувалися поруч із флагом та залишали на ньому записи. Багато хто прийшов разом з дітьми. За словами Тетяни Франчук, невимовно хвилююче було спостерігати за тим, як українські діти торкаються своїми рученятами символу нашої держави.

Після Порту «мандрівний» прапор передали у місто Лейрія. Перед Португалією він уже побував у містах Великобританії, Німеччини, Франції. Ініціаторами незвичної акції стали українці, які проживають в Ірландії. Вони ставили за мету продемонструвати підтримку рідної держави, незалежно від місця свого перебування. Крім того, це популяризація України у світі. Організатори розраховували на простих людей. А долучилися окремі організації, спілки і навіть державні установи, як, наприклад, Консульство України у місті Порту. Після завершення акції прапор планують передати на зберігання до Національного музею історії України.

Брага.