Із героєм Операції об’єднаних сил, заступником командира 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї окремої мотопіхотної бригади Миколою Метлинським попрощались у Кропивницькому.

Воїна було поранено 25 травня під час раптового артилерійського обстрілу позицій російсько-терористичними формуваннями. Сорокавосьмирічний батько власним тілом закрив свою двадцятишестилітню доньку Ярославу, санінструктора частини.
З тяжкими пораненнями бійця доставили в клініку ім. Мечникова (Дніпро). Лікарі боролись за його життя, але 1 червня серце героя зупинилось.
Поховали воїна з почестями на Алеї слави Рівнянського кладовища. Провести Миколу Метлинського в останню путь прийшли рідні та близькі, бойові побратими, жителі міста, голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко та міський голова Кропивницького Андрій Райкович. Священики відправили заупокійну літію.
Родом Микола Метлинський із селища Олександрівка Кіровоградської області. Закінчив Кіровоградський інститут сільськогосподарського машинобудування. Служив на флоті. Навчався у Херсонській школі міліції, працював в органах внутрішніх справ та на підприємстві ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань».
Під час АТО воював у складі 41-го дивізіону 55-ї артилерійської бригади.

Петро МЕЛЬНИК.
Фото зі сторінки М. Метлинського у Фейсбуці.