Виробник дорогих спортивних автомобілів Porsche зупинив на невизначений термін продаж нових машин у Німеччині та інших країнах ЄС. Причина такого рішення — запровадження у Євросоюзі нових, жорсткіших стандартів контролю моторних вихлопів і витрат палива.
Ці стандарти WLTP і RDE набудуть чинності у вересні. Двигуни сучасних моделей Porsche не відповідають їм за рівнем шкідливих речовин та вуглекислого газу у вихлопах, так само, як і за зменшенням витрат палива.
Період переоснащення і доведення до стандартів займе немало часу. Сертифіковані дилери надають своїм клієнтам інформацію, що купівля нових моделей Cayenne та Panamera можлива не раніше, ніж у березні наступного року. А щодо актуальних варіантів моделі Porsche 911 конкретні терміни навіть не вказуються. Представники компанії щодо цього небагатослівні: можлива пропозиція до кінця літа, але вона вкрай обмежена.
Дуже нетерплячі фанати Porschе можуть придбати машину вже зараз. Але вона буде із залишків моделей, які «застаріли». Утім, вони цілком нові, за винятком системи очищення вихлопів. Допуск таких машин до руху із вересня буде проблемним — через невідповідність новим стандартам. Це означає, що доведеться або дооснащувати авто до класу чистоти Euro 6d-Temp, або дочекатися, поки в продаж надійдуть уже не просто нові, а «нові нові» машини із серійним оснащенням цього екологічного класу.

Берлін.