НА КОНТРОЛІ «ГОЛОСУ УКРАЇНИ»: РЕМОНТ ДОРІГ

Перекриття автодороги державного значення Виноградів — Вилок — Велика Копаня у Виноградівському районі з вимогами до обласної й районної державних адміністрацій провести негайний капітальний ремонт — це повний абсурд і відсутність будь-якої логіки! Так вважає голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль.

«По-перше, це дорога державного значення, яка утримується й ремонтується Службою автомобільних доріг (САД), що входить до Міністерства інфраструктури, тобто до Кабінету Міністрів України, — цитує керівника регіону прес-служба ОДА. — Ні обласна, ні тим паче районна державні адміністрації не мають до цієї дороги жодного відношення й за законодавством не можуть її ремонтувати, інакше будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за нецільове використання коштів. Тому вимоги відремонтувати дорогу слід висувати тільки САДу і Мінінфраструктури. По-друге, і це головне, на поточний середній ремонт дороги Берегово — Виноградів — Велика Копаня вартістю 642 мільйони 777 тисяч гривень ще 21 травня проведено тендер і визначено переможця — ТОВ ШБУ-77. Тому якщо хтось має намір і далі щось блокувати, хай блокує переможця й вимагає від нього починати ремонт. Найпарадоксальніше, що людям неодноразово роз’яснювали процедуру ремонту доріг, вказували відповідальні за ремонт структури, а також пояснювали, що блокування нічого не дасть. Однак це не допомагає. Таке враження, що, якщо Рахівський район накрив кір, то Виноградівський — якась невиліковна «бацила блокування доріг».

Керівник ОДА ще раз наголосив, що жодної реакції з боку обласної та районних держадміністрацій не буде на абсурдні блокування доріг — ніхто порушувати закон не збирається. А за блокування транспортних комунікацій передбачено кримінальну відповідальність за ст. 279 Кримінального кодексу України.