Бокс. Міжнародна федерація боксу (IBF) ухвалила рішення розіграти свій пояс у поєдинку між першим і третім номерами рейтингу організації — Сергієм Дерев’янченком (12-0, 10 КО) з України та екс-чемпіоном світу Деніелом Джейкобсом (34-2, 29 КО) із США.

Зі штабу IBF промоутерам Дерев’янченка і Джейкобса надіслали листи з пропозицією про негайний початок перемовин щодо потенційного бою. Якщо сторони не домовляться до 11 липня, буде призначено промоутерські торги, а призовий фонд розподілять між боксерами порівну.

Менеджер Кіт Коннолі, який представляє інтереси українця й американця, заявив, що вже незабаром проведе зустріч з клієнтами й обговорить деталі:

«Насамперед я хочу, щоб хлопці зрозуміли: в IBF запропонували їм розіграти вакантний титул. Планую протягом найближчих днів провести зустріч з обома бійцями. Хочу зробити так, щоб умови були максимально комфортними для обох. Також контактуватиму з Едді Гірном, Лу Дібеллою та Геймоном (радник Дерев’янченка. — Авт.). Паралельно дивитимуся за тим, наскільки реальна пропозиція Джейкобсу від Канело».

Зазначимо, що у Дерев’янченка і Джейкобса не тільки один менеджер (Кіт Коннолі), а й тренер — обидва бійці тренуються під керівництвом американця Андре Розьє.

Нагадаємо, що IBF позбавила пояса чемпіона світу в середній вазі за версією WBC, WBA і IBO Геннадія Головкіна (38-0-1, 34 КО). Казахстанець повинен був провести захист проти Дерев’янченка, але всіляко уникав поєдинку.

Підготував Геннадій БРАНИЦЬКИЙ.