872-й день народження відзначив Меджибіж. Цю дату пов’язують із першою письмовою згадкою в історичних хроніках. 

На знімку: відтепер у Меджибізької ОТГ буде свій герб. 12 зірок на ньому символізують 12 населених пунктів, які ввійшли до складу громади. А те, що зірки семиконечні, вказує, що об’єдналося 7 сільських рад.

Одне із найдавніших міст на Поділлі було відоме на 110 років раніше за Львів і на 228 літ — за Кам’янець-Подільський. За довгу історію місто переживало і добрі, і складні часи. 425 років тому воно отримало Магдебурзьке право, тож має давній історичний досвід того, як успішно розвивати свою економіку. Знадобився він і тепер, коли Меджибіж став центром ОТГ, яка є прикладом динамічного розвитку для новостворених об’єднаних територіальних громад області. До її складу ввійшло дванадцять населених пунктів. За три роки спільного життя і роботи вони продемонстрували, як можна заробляти гроші, наповнювати бюджет і раціонально використовувати все зароблене. Стало помітним зростання економічного та культурного потенціалу громади.
Тож і проведення Дня Меджибожа — свято для всієї громади. Перед початком урочистостей усі разом вшанували пам’ять земляків, які загинули в АТО. А вже потім отримували вітання.
— Ми любимо наше місто, пишаємось його історією, прагнемо для нього європейського майбутнього і зробимо все для розвитку рідного селища, громади, — сказав голова ОТГ Михайло Демків і подякував усім, хто вклав частинку своєї душі і праці в її процвітання.
Навіть під час святкувань у містечку багато говорили про те, як зробити життя ще успішнішим. Організували лекцію, де фахівці навчали всіх охочих, як створити зелену садибу і успішно на ній заробляти. Зважаючи на туристичні цікавинки та привабливі природні об’єкти, тут є великий потенціал для розвитку «зеленого» туризму.
А ще під час святкування вперше організували велопробіг. Він стартував у Хмельницькому, а потім пройшов по Меджибізькій громаді. Велосипедисти побували у Головчинцях, замку Ракочі і завершили пробіг біля Меджибізької фортеці — подивитись є на що.
Після гарного святкування і відпочинку на місто і всю громаду знову чекає робота.

Матеріали підготувала наш власкор Ірина КОЗАК.