Міністр міжнародного розвитку та франкофонії Канади Марі-Клод Бібо в неділю відвідала Донбас (на знімку) у рамках свого візиту до України, щоб ознайомитися з ситуацією в районі проведення Операції об’єднаних сил.

Відбулася зустріч з командувачем ООС генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим за участі Надзвичайного і Повноважного Посла Канади в Україні Романа Ващука та керівника УВКБ ООН в Україні Пабло Матеу.

Іноземній делегації було представлено відеозаписи з камер спостереження, які зафіксували порушення режиму припинення вогню з боку російських окупаційних військ. С. Наєв подякував Бібо за «підтримку й солідарність з народом України у боротьбі з російським агресором». Командувач ООС також відзначив внесок канадського уряду в розвиток Збройних Сил України. «Ми переконані, що Україна і Канада й надалі, в підтвердження двосторонніх відносин особливого партнерства, безумовно й неухильно будуть виконувати взяті на себе зобов’язання й поглиблювати їх в економічній, політичній, гуманітарній, культурній та безпековій сферах», — зазначив Наєв, повідомляється на сторінці у Фейсбуку штабу Операції об’єднаних сил.
До речі, днями депутат від опозиційної Консервативної партії Канади Джеймс Безан в інтерв’ю UATV заявив, що канадська компанія з виробництва зброї уклала контракт на поставку в Україну снайперських гвинтівок. «Між Канадою та Україною вже є один укладений контракт на поставку снайперських гвинтівок. Нині ми лише очікуємо на підписання урядом Канади дозволу на експорт зброї, що істотно підвищить можливості ЗСУ в стримуванні російської агресії», — розповів Джеймс Безан. Він зазначив, що це комерційні поставки. За його словами, проблем із підписанням дозволу про експорт зброї бути не повинно. Після цього зброю одразу можуть постачати в нашу країну. Як відомо, за чотири останні роки Канада реалізувала в нашій державі проектів на 400 млн дол.

Фото зі сторінки у Твіттері Марі-Клод БІбо.