На індонезійському курортному острові Ломбок після землетрусу, що стався там у неділю, тривають афтершоки. Загалом за цей час їх було майже 350. Зокрема, вчора афтершок магнітудою 5,9 призвів до нового обвалу будівель. Кореспондент інформагенції AFP повідомив про паніку серед людей, які перебували на півночі острова в тимчасовому таборі для постраждалих від землетрусу.
В індонезійській національній службі боротьби з наслідками катастроф підтвердили загибель від землетрусу на острові Ломбок 227 осіб. І це майже удвічі більше, ніж було відомо днем раніше. За словами речника служби, ці дані ще звірять з інформацією інших відомств, повідомляє DW. Припускають, що кількість загиблих зросте в міру того, як рятувальники та техніка розбиратимуть завали. В армії, яка бере участь в пошуково-рятувальних роботах, повідомляють про значно вищі цифри — 381 загиблий.
Нагадаємо, магнітуда підземного поштовху, що стався на острові Ламбок у неділю, сягнула 6,9. Після першого струсу було зафіксовано ще 20 підземних поштовхів. Найбільше струс був відчутний у столиці регіону Матарамі. Поштовхи також були відчутні на сусідньому острові Балі та в східній частині провінції Східна Ява. Унаслідок лиха 150 тисяч осіб евакуювали, із серйозними травмами до медиків звернулися понад 230 осіб, понад 70 тисяч залишилися без даху над головою.

На знімку: Індонезія. Рятувальники шукають жертв на острові Ломбок.

Фото Xinhua/Укрінформ.