Офіційний пенсійний вік у Німеччині становить 65 років і 7 місяців. При цьому він щороку збільшується і до 2031-го сягне 67 років, незалежно від статі працюючих. Утім, за повідомленням державної компанії зі страхування здоров’я, понад половина їх виходить на пенсію раніше. Про це йдеться у її щорічному звіті про охорону здоров’я.
Глава компанії Єнс Баас пояснює проблему тим, що люди не в змозі працювати так довго, скільки їм належить. Він також вважає систему покрокового збільшення пенсійного віку, котра діє у ФРН з 2012 року, недоцільною.
Відповідно до звіту компанії зі страхування здоров’я, кожен сьомий громадянин, що вийшов на пенсію достроково, вчинив це через втрату працездатності, професійну нездатність чи через тяжку форму інвалідності.
Тим часом достроковий вихід на пенсію означає для німецьких працівників скорочення пенсійних виплат, а також загрожує браком кваліфікованих робітничих кадрів. 
Як розв’язання проблеми роботодавцям пропонується створювати кращі умови для співробітників, щоб вони були в змозі працювати далі, а також за визначення дати виходу на пенсію враховувати професійну специфіку. Працівникам, зайнятим у важкому виробництві, фізично тяжко допрацювати до офіційного пенсійного віку.

Берлін.